Butterfly and Lavender Panel

Commissioned Stained Glass Door Panel

This stained glass panel was a commission made for a private residential premises. The panel is situated internally therefore I decided to construct the panel using the copper foiling method to enhance the details within the butterfly and lavender design to shine both artificial and natural light against the colours and textures of the glass (as you can see in the pictures from the different light sources). The panel is to situated in the hallway covering 4 different directions to view this panel from the lounge, stairs, dining room and the hallway.

I was asked to design and make this panel as a “personal, sentimental reminder with lasting memories for the family and future generations”. The panel is to situated in the hallway covering 4 different directions to view this panel from the lounge, stairs, dining room and the hallway. Here is a selection of pictures from the start to finish to show the process in construction which have been taken from the same camera (so no trick photography or computer enhancement) with the benefit of different light conditions and positions, as you can see in the pictures above. This panel really does change from which ever position you view it from.

This shows the pure beauty of a stained glass door panel in rich vibrant colours and textures also the reflections within different light sources which is unique to its location and also for the customer(s).

The design, artwork, pictures and images are copyright to Witney Stained Glass 2017.

Shop Online

Get In Touch With Witney Stained Glass Today

Contact Us